Dunlop SPORT BLURESPONSE 205/55 R16 91W TL

Kód zboží: 3188649819263
Výrobce: Dunlop
Typ: letní
Průměr: 16"
Šířka: 205
Profil: 55
Specifikace:  
Valivý odpor: B
Záběr na mokru: A
Hlučnost: 68dB
Hlučnost třída: A
RunFlat: Ne
Homologace:
Dostupnost: 5 dní, skladem 15 ks v EU

Vaše cena s DPH: 1841,- Kč

(obsahuje recyklační poplatek 29,77 Kč)

ks

Podrobný popis

TOTÁLNÍ PŘILNAVOST. BEZ KOMPROMISŮ HLAVNÍ VÝHODY Vynikající výkon na mokru

Model Sport BluResponse používá polymerovou směs pro lepší přilnavost a ovládání na mokré vozovce. Větší středové drážky na běhounu rychle odvádějí vodu a tak snižují riziko aquaplaningu.

Kratší brzdná vzdálenost

Inovativní bloky od Dunlop zkracují brzdnou vzdálenost na suché i mokré vozovce. Tyto výjimečně tuhé bloky, navržené pro ostrou jízdu, zvyšují kontakt s povrchem vozovky při brzdění.

Konstrukce šetřící palivo

Sport BluResponse využívá aerodynamický tvar a nízkoteplotní směs ke snížení valivého odporu o 30% oproti svým předchůdcům*. To znamená průměrnou úsporu nákladů na palivo 100 € za rok**.

Nižší hlučnost

Uzavřené ramenní drážky potlačují emise hluku pro tišší a pohodlnější jízdu.

TECHNOLOGIE ASYMETRICKÝ DEZÉN BĚHOUNU

Asymetrický dezén běhounu nabízí lepší ovladatelnost a odolnost proti aquaplaningu. Souvislé středové žebro zvyšuje stabilitu a přesnost. Asymetrické uspořádání drážek pak zvyšuje přilnavost na mokrém i suchém povrchu.

Výhody

Lepší výkon na rovných úsecích i v zatáčkách, lepší odolnost proti aquaplaningu

ROVNĚJŠÍ PROFIL BĚHOUNU

Nová generace pneumatik Dunlop využívá plošší profil běhounu s kontaktní plochou větší o 4–8 % v závislosti na velikosti a typu pneumatiky. Větší kontaktní plocha zajišťuje vyšší stabilitu a lepší odezvu vozovky. Pneumatiky tak mají rychlé a přesné reakce.

Výhody

Lepší stabilita a přesnost řízení; snížené pilovité opotřebení; vynikající stabilita a přesnost v zatáčkách; výjimečná přilnavost za sucha

MULTIPROFILOVÝ BĚHOUN (MRT)

Dezény MRT využívají deset různých profilů a jsou tak přesnější. Rozložení tlaku na kontaktní ploše s vozovkou je tak vysoce efektivní. Díky tomu je plynulejší přechod z přímé jízdy do zatáčky, což má za následek přesnější a pozvolnější reakce.

Výhody

Výrazně lepší kontrola nad rozložením kontaktní plochy za všech jízdních podmínek; lepší reakce při jízdě za mokra i za sucha; lepší ovládání v zatáčkách

SPECIFICKÁ PATNÍ OBLAST

Posílené spojení mezi pneumatikou a ráfkem zpřesňuje řízení. Stejně jako když ruka drží volant, zvyšuje technologie specifické patní oblasti ovládání a umožňuje tak vynikající odezvu vozovky..

Výhody

Lepší odezva vozovky; větší stabilita a přesnost

PROMĚNNÝ OBJEM HMOTY DEZÉNU

Asymetrický dezén běhounu s proměnným objemem hmoty dezénu poskytuje vysokou úroveň odolnosti proto aquaplaningu. Mohutné vnější ramenní bloky zajišťují rychlý odvod vody bez turbulencí a zároveň vynikající stabilitu v zatáčkách.

Výhody

Vysoká odolnost proti aquaplaningu; zvýšený kontakt s vozovkou; lepší stabilita v zatáčkách a přesnost řízení

BEZEŠVÝ PÁS (JLB)

Technologie Hybrid Overlay snižuje obvodové deformace ve vysokých rychlostech.

Výhody

Výjimečná stabilita ve vysokých rychlostech, plynulé a rovnoměrné opotřebení

Ve srovnání s průměrným výkonem předchůdce a čtyřech hlavních konkurentů. Testy provedl TÜV SÜD Automotive v září 2012 na objednávku Goodyear Dunlop. Rozměr pneumatiky: 205/55 R16 91V; testovací vůz: VW Golf; místa testu: Mireval (FR), Papenburg (D) a Garching (D); zpráva č. 76249744
* Úspora paliva je vypočítaná z odhadovaného snížení spotřeby o 5% při průměrném ročním nájezdu 14000 km ve srovnání s předchozím produktem Dunlop SP FastResponse a při průměrné ceně paliva 1,59 € za litr a spotřebě 9 litrů. Skutečné výsledky se mohou lišit mimo jiné podle stavu vozovky a počasí, jízdního stylu, opotřebení, rozměru pneumatiky, tlaku nahuštění a údržby vozidla. Cena 1,59 € za litr bezolovnatého benzínu vychází s průměrné říjnové ceny ve Francii. Zdroj: Evropská komise (www.energy.eu)

Alu kola, pneumatiky

Alu kola, pneumatiky

  • Doprava ČR je 150 Kč/kus
  • Ceny jsou uvedeny včetně DPH

Rychlý kontakt

Tel.: 777 617 357
e-mail: alu_kola@centrum.cz

Pošta

PPL

Tvorba webových stránek iD-SIGN, obchodní systém 4shopping, redakční systém 4site CMS.